Miskos
Etablerat under namnet Miskos Helva i Istanbul, Fatih, har Miskos kontinuerligt anpassat sig till de föränderliga marknadsförhållandena och standarderna för internationella organisationer. För att möta de ökande kundkraven flyttade företaget först till sin fabrik i Istanbul, Bahcelievler, och sedan till det 10 000 m2 stora produktionsområdet i Kastamonu Organiserad Industriell Zon.
Miskos är engagerat i de högsta kvalitetsstandarderna. Företaget lägger stor vikt vid att följa kvalitets- och hygienvillkor under produktionen och tar hänsyn till kraven i arbetsmiljö- och livsmedelslagstiftningen. Företagets stadigt ökande vinstsiffror visar att Miskos är på rätt väg med detta fokus på kvalitet.
Miskos är känt för sina spröda, torkade fruktpastor, våffelhalva, cekme halva och turkisk feersilke. Den naturliga produktionsmetoden framhäver den traditionella turkiska smaken och säkerställer också den ökande populariteten för produkterna utomlands.